Kókuszos-mascarponés "torta" feketeribizli-áfonyalekvárral

2014-05-16

sponsored links

Ez egy sebtében összedobott sütemény, ami a ronda de isteni kategóriába tartozik. nem éppen ilyen kinézetû végeredményre számítottam, de az íze mindenért kárpótolt. Talán több krémsajttal, több tejszínnel vagy péppel kelltt volna csinálnom, esetleg egy kis zselatin is mehetett volna bele a jobb tartás végett, de egy hétköznap esti desszertnek igazán megfelelt így is. Sõt. :)
És amúgy nálunk kókusz-ananász háború folyik, mert a Nagy a kókuszt szereti, a Kicsi meg az ananászt. És mivel éppen kifogytam minden ananászbefõttbõl (általában van itthon néhány konzerv mindig), kénytelen voltam ananászaromát (fogalmam sincs, mikor vettem ilyesmit. :P) használni, hogy a Kicsi se érezze magát "elnyomva". Akinek van ananászbefõttje, az a pépet is fõzheti annak a levével tejszín helyett, sokkal finomabb, aromásabb lesz. de akkor egy kicsit csökkenteni kell az édesítõ mennyiségét.


Kókuszos-mascarponés "torta" feketeribizli-áfonyalekvárral

Hozzávalók a laphoz: 4 tojásfehérje, 2 evõkanál fruktóz, 2 mokkáskanál sztéviapor, 5 evõkanál kókuszreszelék, 2 csapott evõkanál liszt, 1 csipet só, 1 csipet szódabikarbóna; a krémhez: 4 tojássárgája, 1+1 evõkanál fruktóz, 1 evõkanál sztéviapor, 7 evõkanál tej vagy ananászbefõttlé, 1 púpozott evõkanál liszt, 25 dkg mascarpone, 1,3 dl tejszín, ananászaroma (elhagyható); továbbá: feketeribizli-áfonyalekvár.

Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük a frutózzal és a sztéviával, majd óvatosan beleforgatjuk a többi hozzávalót is. Sütõpapírral bélelt 24-26 cm-es tortaformába simítjuk, és forró sütõben 10-12 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk, és hagyjuk kihûlni. A tojássárgáját simára keverjük a liszttel, a sztéviával meg 1 evõkanál fruktózzal, majd hozzáadjuk a tejszínt/ananászlevet, és sûrû péppé fõzzük. Miután kihûlt, összekeverjük a mascarponéval, az 1 evõkanál fruktózzal keményre vert tejszínnel, ileltve az esetlegesen használt ananászaromával. A krémet a kihûlt piskótára kenjük, majd tetszés szerint díszítjük lekvárral. Ti tegyétek nálamnál szebben. :)

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/05/k...

sponsored links

Keres?s